Sami su pokušavali da se spasu

Pronađeno tijelo pripadalo baki, za Radoljubom se još traga

  • 24.06.2020. 15:13

Bujična poplava u kraljevačkom kraju odnijela je prvu žrtvu. U studeničkom selu Đakovo, četiri kilometara od manastira, u nabujaloj rijeci Studenici pronađeno je beživotno tijelo mještanke Cmiljke Bogojević (74) za koju se pretpostavlja da ju je zajedno sa suprugom Radoljubom (82) u utorak ujutro odnijela bujica.

Beživotno tijelo nesrećne žene iz rijeke su izvadili pripadnici vatrogasno-spasilsačke jedinice i policije. Za njenim suprugom, još se traga.

Drama u selu Đakovo počela je još u utorak ujutro kada je Studenica počela da nadolazi velikom brzinom. Od tada spasioci tragaju za bračnim parom Bogojević. Najprije se pretpostavilo da ih je nabujala rijeka zarobila u kući. Spasioci su pokušali da do nje dođu čamcima i sajlama, ali poslije nekoliko bezuspješnih pokušaja, u akciju je uključen i helikopter. Na krov su se spustili jedan pripadnik VSJ i jedan pripadnik helikopterske jedinice MUP, potom su ušli unutra, obišli unutrašnjost kuće zadržavši se desetak minuta, ali Bogojeviće nisu pronašli. Pod pretpostavkom da ih je odnijela bujica, od tada traje pretraga rijeke i njenog priobalja.

- Kćerka Gorica se sa majkom Cmiljkom čula u utorak, oko pola šest. I to je bio posljednji kontakt. Vjerovatno su i sami pokušali da izađu, ali im nije uspjelo. Ja sam imao namjeru da traktorom dođem do kuće, ali je to bilo nemoguće, jer ju je nabujala rijeka opkolila sa svih strana. Pokušali smo da ih dobijemo telefonom ali bez uspjeha, ni na dozivanje se nisu odazivali. Mislili smo da nas od snažnog huka bujice ne čuju, a od vode bliže kući nismo mogli nikako da priđemo – priča Dragan Radovanović, zet Cmiljke i Radoljuba koji takođe živi u ovom selu.

Prema njegovim riječima, pošto nisu mogli da ih vide ni kroz prozore prvog sprata, kćerka Gorica i sin Zoran su pomislili da su im se roditelji u kući možda popeli na frižider ili na neki drugi dio kućnih aparata ili namještaja kako bi se spasili vode koja je prodirala sa svih strana.

- Postojala je i ta nada, sve dok spasioci nisu ušli unutra. Pošto ih nisu pronašli, bilo je jasno šta im se desilo. Ovo je nesreća, šta drugo... To su dobri ljudi, sa svima su se uvijek lepo slagali – dodaje Radovanović. - Taštino tijelo su pronašli kilometar i po nizvodno, dok Radoljuba još traže. Nema tu više nade. Ako ništa drugo, bar da ih sahranimo kako dolikuje, da im se zna obilježje. Proveli su čitav život zajedno, tako su izgleda skončali, pa nek zajedno i počivaju u miru...

Pročitajte i:

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.