Beograd

Promovisani oficiri Vojske Srbije, na svečanosti Vučić i Dodik

  • 14.09.2019. 12:32

Na platou ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu održana je svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, među kojima su i tri pripadnika Oružanih snaga BiH.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na svečanosti u prve oficirske činove je promovisano 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/.

Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga BiH, a Medicinski fakultet VMA 25 mladića i devojaka, među kojima i pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Predsjednik Srbije uručio je sablje - simbole oficirske časti, najboljim kadetima Vojne akademije, a ministar odbrane dodijelio je paradne bodeže najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA.

Promocija potporučnika ispred Doma Narodne skupštine organizuje se 14. put, a i ove godine obilježili su je naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Reprezentativnog orkesta Garde i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički"