"Dani Republike Srpske u Srbiji"

Programi u Beogradu, Novom Sadu, Vranji, Inđiji, Nišu

  • 05.09.2018. 07:53

Trećeg dana manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji", danas će biti održana dva programa u Beogradu.

U 19.00 časova u Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru biće promovisan projekat "Dušu nisu ubili", čija je tema stradanje srpskog civilnog stanovništva u BiH u 20. vijeku. 

Biće predstavljeni film i knjiga "Dušu nisu ubili", koja sadrži 60 svjedočenja, autora Mire Lolić Močević i istoriografska monografija "Zatiranje srpskog naroda u 20. vijeku u BiH" autora Drage Mastilovića, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. 

Izdavači su Udruženje srpsko-ruski most i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. 

O knjigama i filmu govore Mira Lolić Močević, profesori Miloš Ković i Draga Mastilović. 

Drugi program je u "Teatru levo", u 21.00 časova čas, gdje kroz muziku za film i tango publiku vodi "Eudijates trio" /Eudiates trio/ iz Istočnog Sarajeva, a učestvuju Vanja Danilović - harmonika, Sara Mičić - klavir i Nikolina Čolović - violina, i Dario Kos na udaraljkama. 

U Kulturnom centru Novog Sada, u Katoličkoj porti, u 20.00 časova biće muzičko veče grupe "One tri" iz Banjaluke, pjevaće Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Vidović i Maja Tatić. 

Predstava "Švajcarska", Narodnog pozorišta Republike Srpske, biće odigrana u 20.00 časova u Narodnom pozorištu u Somboru. 

Autor je Petar Mihajlović, reditelj Milan Nešković, a muziku potpisuje Petar Bilbija. 

Igraju Željka Erkić, Slađana Zrnić, Dragoslav Medojević, Danilo Kerkez, Belinda Božičković, Goran Jokić, Željko Mitrović k.g, Boris Šavija, Zlatan Vidović i Miljka Brđanin. 

Muzički sastav "Katera" iz Istočnog Sarajeva održaće koncert u Domu vojske u Vranju, u 19.00 časova. 

U Inđiji, u Kulturnom centru, u 20.00 časova je predstava Gradskog pozorišta Trebinje "Sluge" Žana Ženea u režiji Željka Miloševića. 

Monodrama "Vuk Karadžić", koju je prema tekstu Milovana Vitezovića režirao i igra LJubo Božović iz Istočnog Sarajeva, sutra je na programu u Gradskom kulturnom centru Užice, u 20.00 časova. 

U Centru za kulturu "Vuk Karadžić" u Loznici, u 19.00 časova biće odigrana predstava "Lajf" Banjalučkog studentskog pozorišta. Autor predstave je Tina Kosi, a režiju i scenografiju potpisuje Aleksandar Pejaković. 

Književni portert Novice Telebaka iz Trebinja biće predstavljen u 19.00 časova u Biblioteci "Sveti Sava" u Aranđelovcu. 

Glumci "Dis teatra" iz Banjaluke odigraće predstavu "Neizgovoreni glasovi" u Nišu. Predstava će biti igrana u Studentskom kulturnom centru sa početkom u 20.00 časova. 

Autor je Ognjen Bogdanović, a u režiji Nelka Nelkovskog igraju Marko Bojić, Milan Bogdanović, Dušan Urošević, Kristina Čulić, Haris Habibija, Neda Kovač, Nadežda Sekulić i Svetozar Babić. 

Etno-grupa "Trag" iz Banjaluke nastupiće u Domu omladine u Kragujevcu od 20.00 časova.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.