Proglašena vanredna situacija u Kraljevu

  • 04.07.2020. 16:25

Vanredna situacija proglašena je danas i u Kraljevu, usljed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem „Covid-19“. Odluku je donio gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, a u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Odluka stupa na snagu od sutra od 7 sati, kada će početi da se primjenjuju i posebne mjere zaštite stanovništva. Zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mjere lične zaštite jedna je od tih mjera.

-U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vježbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mjere lične zaštite-navodi se u odluci o proglašenju vanredne situacije.

-U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra. Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Rigoroznija pravila važe i za ugostiteljske objakete, koji će raditi od 7 do 20 časova, ali i u tom vremenskom okviru pod posebim režimom: za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Na listi mjera je i prevencija u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, odlaganje okupljanja u osnovnim, srednjim i visokošlskim ustanovama, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mjera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).

Kraljevčani će od nedjelje morati da nose zaštitne maske u javnom prevozu, a vozila će morati redovno da se provjetravaju i dezinfikuju. Na snazi će biti i zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, sprovođenje mjera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja vjerskih obreda.

Mjere zaštite uz nošenje maske i rukavica biće obavezne u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima ljepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice). Naređena je i česta dezinfekcija svih javnih objekata,češće pranje ulica i javnih površina,a preporučena dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.