Sve zbog SMS poruke

Proganjao Dariju Kisić, sada mora platiti novčanu kaznu

  • 06.05.2021. 14:06

Protiv Simona Simonovića, kojeg su pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili 21. marta nakon što je sletio iz Norveške na aerodrom „Nikola Tesla“, a zbog sumnje da je proganjao ministricu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić - Tepavčević, odbačena je krivična prijava.

Kako pišu srbijanski mediji, primjenjen je institut odlaganja krivičnog gonjenja takozvani oportunitet i Simonović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

O slučaju Simonovića pisao je portal Nova.rs, a uhapšen je zbog toga što je prošle godine slao poruke Kisić - Tepavčević, nakon čega ga je ona prijavila.

Između ostalog, on je ministrici slao poruke nakon što je saznao da je ona, navodno, slavila u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mjere, poslao SMS da treba da je bude sramota.

On je u tužilaštvu priznao krivicu za ovo djelo, rekavši da je istakao da je bio ljut na ponašanje članova Kriznog štaba, te da njegov revolt nije bio usmjeren isključivo na Kisić - Tepavčević. Otkrio je i da je ministricin broj uzeo od supruge doktorice.

Simonović je, prema njegovim riječima, prije izvjesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada eura, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sljedeće poruke: “Je li lijepo vino za 16.000 eura”, “Lažete narod”, “Obavijestit ću medije””.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.