Zoran Đorđević

Privremene vlasti u Prištini podržavaju opoziciju u Srbiji

21:38, 17.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Privremene vlasti u Prištini, preko albanskih medija na Kosovu i Metohiji, pružaju podršku opoziciji u Srbiji da istraje u rušenju legalno izabranog predsjednika Republike i Vlade, ali Srbija neće biti destabilizovana, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Đorđević je na komemorativnoj akademiji povodom obilježavanja 15 godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji ocijenio da je cilj događaja, koji su obilježili jučerašnji i današnji dan, poniženje Srbije i relatizovanje značaja tragičnih događaja 17. marta 2004. godine.

On je poručio da Srbija neće biti destabilizovana, ma koliko da je novca uloženo u organizovanje nemira, jer je stabilnost zemlje, a time i cijelog regiona, u najboljem interesu građana Srbije, prenose beogradski mediji.

Đorđević je naglasio da je Srbija demokratska i pravno uređena zemlja, te da će, na najbolji način, u skladu s tim principima, znati da odgovori na nasilje.

"Vlada Srbije dosledna je u svojoj politici da sprovodi mirnodopsku politiku, koja je u interesu svih građana. Kosovo i Metohija je sastavni dio Srbije i tako će i biti", poručio je Đorđević.