Nebojša Stefanović

Privedeno oko 150 ljudi, podignuta crvena Interpolova potjernica za Filipom Koraćem!

15:35, 11.01.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Više desetina osumnjičenih uhapšeno je jutros u Srbiji u obimnoj akciji prilikom koje je policija upala u nekoliko stotina kuća i stanova.

Tim povodom ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Кuburović obratili su se javnosti u Palati Srbija i saopštiti detalje akcije.

Stefanović je rekao tokom policijske akcije zadržano 150 lica koje se dovode u vezu sa nekim od najtežih krivični djela u Srbiji.

"S obzirom da pretresi negdje i dalje traju, ne mogu da vam kažem gdje ćemo sve imati dovoljno dokaza za sudske postupke. Međutim, tokom ove akcije država je podigla crvenu interpolovu potjernicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih djela", rekao je Stefanović. 

On je dodao da država neće stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim djelima i trgovinom narkoticima.

"Poseban udarac ćemo imati na one koji se bave krivičnim djelima u vezi sa nasilje i ubistvima", rekao je ministar. Stefanović je dodao da će naglasak države biti na "stalnoj akciji" koja će dovesti da se ovi ljudi ne osjećaju lagodno i ne budu mirni na teritoriji Srbije.

"Imaćemo stalni pritisak policije i tužilaštva na sva lica koja se sumnjiče za teška krivična djela. MUP i Ministarstvo pravde će sutra predložiti predsjedniku Srbije izmjene zakona koje će omogućiti efikasniju borbu protiv kriminala i pooštriti sankcije za razna krivična djela", rekao je Stefanović.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da su analize pokazale to da su sudovi odustajali često od teške kaznene politike, da bi se u većini slučajeva dodeljivale uslovne presude.

"Pa se tako za nasilničko ponašanje ili neovlašćenu proizvodnju droge imamo uslovne osude", rekla je Kuburovićeva i dodala da se upravo zbog toga mijenja kaznena politika koja će biti zaoštrena.