Srpska lista

Pritvaranje Arsovićeve nastavak nasilja nad Srbima

  • 26.11.2018. 17:31

Srpska lista ocijenila je danas da se neosnovanim pritvaranjem Silvane Arsović, koja je poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja institucionalno nasilje i pritisak prištinskih vlasti na Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode jeste pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke kosovskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta", navela je Srpska lista u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da Srbi na Kosovu i Metohiji apeluju da sve međunarodne institucije spriječe nasilničko ponašanje kosovskih institucija jer su "tenzije visoke a situacija kritična, te je nemoguće u ovakvim okolnostima sačuvati mir i prisebnost građana".

Srpska lista pozvala je građane da ostanu uzdržani na provokacije koje su svakodnevne, "kako ne bi dali povod za bilo kakvo nasilje nad našim narodom".

"Pravo na život i slobodu nešto je što nam pripada po svim međunarodnim normama, kao i pravo da budemo svoji na svojim ognjištima", zaključuje se u saopštenju.

Arsovićevoj, sekretarici Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP), danas je određen pritvor do 48 časova zbog sumnje da je počinila krivično djelo učešće u ubistvu lidera te stranke Olivera Ivanovića, rekao je prethodno Srni njen branilac Dobrica Lazić.

On je naveo da je Arsovićeva saslušana u Policijskoj stanici u Prištini, pod sumnjom da je počinila krivično djelo učešće u ubistvu Ivanovića, 16. januara u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

"Očekujemo da će Arsovićeva sutra biti izvedena pred sudiju koji bi trebalo da se izjasni i o zahtjevu specijalnog tužioca da joj bude određen pritvor do 30 dana", rekao je Lazić.

On je naveo da na osnovu danas iznesenih dokaza i izraženih sumnji, Arsovićeva ne bi trebalo da dobije mjeru pritvora, ali da je u ovom slučaju sve moguće.

Arsovićeva je privedena jutros kada su pripadnici policije iz istražnog odjeljenja Kosovske policijske službe došli u sjedište Građanske inicijative SDP i izdali joj nalog da sa njima krene u Policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Umjesto u južni dio Kosovske Mitrovice, ona je sprovedena u Policijsku stanicu odjeljenje za teška krivična djela u Prištini.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок