Marija Zaharova

Priština zateže omču Srbima

  • 15.03.2019. 13:15

Mjere vlasti Kosova predstavljaju, "zatezanje omče" Srbima i sistematsko istiskivanje Srba "stvaranjem nepodnošljivih uslova u duhu etničkog čišćenja".

To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare ona je pozvala međunarodne snage da realizuju svoj mandat i ne dozvole "nasilje u odnosu na kosovske Srbe" i ocijenila da međunarodne snage nisu sprečavale nasilje ni ranije ni sada. 

"Prištinski radikali namjerno podrivaju stabilnost i predstavljaju izvor konflikta u balkanskom regionu", ocijenila je Zaharova. 

Ona je navela da albanske vlasti zaoštravaju kontrolu na granici objašnjavajući to zatvaranjem nelegalnih tokova robe iz Srbije, da se pogoršava situacija sa snabdjevanjem hranom. 

Pored toga, po njenim riječima, Priština je raspisla potjernicu za više srpskih političara, parlament Kosova je usvojio platformu u ultimativnom tonu "koja obesmišljava dalje pregovore Beograda i Prištine" a nedavno je pokušala da uspostavi i kontrolu nad kombinatom Trepča.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.