Kosmet

Priština zabranila uvoz robe bez oznake takozvane republike

  • 19.11.2018. 16:19

Ministar trgovine i industrije samoproglašenog Kosova Endrit Šalja izdao je naredbu o zabrani uvoza proizvoda koji nemaju oznaku takozvane republike.

Naredbom se zabranjuje prodaja prizvoda koji imaju etiketu "Kosovo i Metohija", "Kosovo/UNMIK/" i "Kosovo /Rezolucija 1244". 

"Šalja je naložio tržišnim inspektorima da izvrše kontrolu svih prodajnih i drugih objekata i zabrane prodaju ili korištenje u uslužnim objektima proizvoda bez oznake "Republika Kosovo"", saopšteno je iz kabineta resornog ministra. 

On je zatražio od carinske službe samoproglašenog Kosova da na svim prelazima, uključujući Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova, spriječi uvoz robe bez ove oznake na područje Kosova. 

Ova naredba, uz nedavnu odluku da se uvede carina od 10 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, dodatno će smanjiti asortiman robe koja se plasira na tržište samoproglašenog Kosova, a donesena je samo dan uoči održavanja sastanka CEFTA grupe u Prištini. 

Sastanak CEFTA grupe bojkotovaće Srbija i BiH, potvrđeno je Srni u organizacionom odboru sastanka. 
 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.