Milovan Drecun

Priština sprema upad na sjever Kosmeta

12:05, 30.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Dracun izjavio je da se specijalne snage u Prištini pripremaju za upad na sjever Kosova i Metohije, te da je zadatak KFOR-a da to spriječi.

On je ponovio da Srbija neće dozvoliti masovni pogrom naroda sa sjevera Kosmeta i da će nastojati da se uspostave uslovi za nastavak dijaloga. 

Drecun je za Televiziju Pink ukazao da je Priština pokušala da isproba scenario upada na sjever Kosmeta zauzimanjem Gazivoda i Trepče i naveo da pripadnici bezbjednosnih snaga samoproglašenog Kosova, veterani OVK i islamističke grupe mogu da budu upotrebljeni kao oružana formacija. 

"Nema dileme da je izvršena koncentracija snaga i da se pripremaju za upad na sjever Kosmeta, a pojačane obavještajne aktivnosti KFOR-a ukazuju na opasnost od sprovođenja takve akcije", rekao je Drecun. 

Kada je riječ o taksama, Drecun je naglasio da Priština želi da se u potpunosti ukine CEFTA sporazum, odnosno da zbog kršenja sporazuma i uvođenja taksi Srbija istupi iz tog tijela.