Otimačina

Priština registrovala Trepču kao svoje vlasništvo

  • 08.03.2019. 17:26

Peduzeće "Trepča" registrovano je danas u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata.

Kako je prenio "Kljan Kosova", to je potvrdio kosovski ministar za ekonomski razvoj Valdrin Ljuka i ocijenio da je to "istorijski trenutak" zato što su zaposleni postali vlasnici dijela ovog preduzeća.

"Istorijski trenutak!...Čestitamo," napisao je Ljuka na svom Fejsbuk profilu.

Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji potpisao je u srijedu odluku kojom je kombinat "Trepča" postao 100 odsto vlasnišštvo Kosova.

Potpisivanjem te odluke, prenijela je "Koha", potvrđeno je 100-procentno vlasništvo Kosova u "Trepči".

Ovim povodom se oglasio i premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, rekavši da je registracija "Trepče" kao akcionarskog društva velika vijest.

"Gigant "Trepča", nakon izglasavanja Statuta u parlamentu, registrovana je kao kompanija zasnovana na kosovskim zakonima. Srećno," napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prištinska vlada je prijedlog Statuta "Trepče" usvojila 30. maja prošle godine, koji je predviđao da taj nekadašnji jugogoslovenski gigant postaje akcionarsko društvo transformacijom poslovnih jedinica: „Trepča“ - Stari trg, Kišnica i Novo Brdo, Kopaonik - Leposavić.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок