Milovan Drecun

Priština nema više načina da natjera Srbiju na priznanje Kosova

  • 12.12.2018. 12:07

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije do sada najsnažniji, ali posljednji pokušaj Prištine da natjera Srbiju da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova.

On smatra da Priština nema više "nijedan arsenal" za ovakav napad, osim da posegne za nasiljem. "Ali to je za njih dosta politički rizično i ne verujem da će do toga doći", rekao je Drecun za Televiziju "Pink". 

On je naglasio da će se prije stići do kompromisnog rješenja što bude jasnija situacija da samoproglašeno Kosovo nema perspektivu i ne može da opstane kao samoproglašeno. 

"Srbija teži tome da postigne kompromisno rešenje i ako je to neka agresija prema Kosovu, onda ćemo nastaviti sa takvim ponašanjem. To što smeta /premijeru samoproglašenog Kosova Ramušu/ Haradinaju je situacija gde se vidi da ta tvorevina nema nikakvu perspektivu. Vidimo da mnoge države povlače priznanje, ogroman je kriminal, nezaposlenost i loše se živi. Sada je sva pažnja okrenuta ka traženju krivca", rekao je Drecun. 

On je naveo da će Beograd na međunarodnom planu nastaviti da osporava samoproglašeno Kosovo kao državu, sem na onaj način gdje je dogovoreno da se Kosovo predstavlja sa zvjezdicom ili u okviru Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN.