Stefanović o istrazi ubistva Ivanovića

Priština je dostavila plastične replike čaura

  • 11.01.2019. 17:04

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da čaure, koje je Beograd dobio od Prištine poslije ubistva Olivera Ivanovića, nisu originalne, već plastične replike, te da se na osnovu njih ne može utvrditi koje je oružje korišteno.

On je naveo da stručnjaci kažu da su te čaure nedovoljno dobre da bi se potvrdile ili demantovale sumnje o tome koje je oružje korišteno. 

"Kakve zaključke možemo da donesemo kad ne raspolažemo dokazima "iz prve ruke". Eto kakva je saradnja, iako smo mi maksimalno zainteresovani da se otkriju ubice i nalogodavci, saradnja sa Prištinom i Euleksom nije uopšte ozbiljna i to ne zato što mi ne želimo", rekao je Stefanović novinarima u Palati "Srbija". 

On je pojasnio da eksperti ukazuju da postoje i drugi tipovi oružja od čijih čuara ostaju slični tragovi i da su zato potrebne originalne čaure. 

Ministar pravde Nela Kuburović rekla je novinarima da je Srbija odgovorila na svih osam zahtjeva Prištine u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića. 

Ona kaže da je posljednji odgovor proslijeđen prije dva dana posredstvom Delegacije EU. 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici.