Evropska unija

Priština da preispita odluke od taksama

  • 29.12.2018. 17:34

EU zahtijeva da Kosovo preispita odluku da uvede nove stoodstotne takse na poznate brendove međunarodnih kompanija proizvedene u Srbiji i BiH, saopštila je Kancelarija EU na Kosovu.

"Naglašavamo poruku EU da povećanje tarifa ne doprinosi dobrom susjedstvu i suprotstavlja se posvećenosti Kosova regionalnim integracijama, kao i principima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predviđenih za Kosovo", navodi se u saopštenju. 

Odluka o uvođenju stoprocentnih carinskih stopa na robu međunarodnih kompanija proizvedenu u Srbiji i BiH donesena je juče, a prethodno 21. novembra uvedene su carinske stope na robu srpskih i firmi iz BiH, kojima se zabranjuje uvoz na Kosovo bez prethodno plaćene carine u iznosu od 100 odsto na vrijednost robe. 

Prema zvaničnim podacima, vrijednost robe na mjesečnom nivou uvezena iz BiH i centralne Srbije na Kosovo i Metohiju prije uvođenja carinskih stopa je iznosila blizu 70 miliona evra na mjesečnom nivou. 

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм