Specijalne veze

Pripadnik MUP-a Srpske najmlađi oficir Vojske Srbije

  • 08.09.2018. 18:19

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Slavko Radovanović danas je ispred Doma Narodne skupštine Srbije promovisan kao najmlađi oficir Vojske Srbije, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Promocija je izvršena na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske i Protokola između Ministarstva odbrane Republike Srbije i MUP-a Republike Srpske o školovanju u vojnoobrazovnim ustanovama. 

Radovanović je promovisan kao pripadnik 139. klase osnovnih akademskih studija u Vojnoj akademiji Ministarstva odbrane Republike Srbije, studijski program Menadžment u odbrani - modul pješadija. 

NJegovo školovanje počelo je 1. septembra 2014. godine i trajalo je četiri godine. Cilj školovanja je osposobljavanje pripadnika MUP-a Republike Srpske za obavljanje početnih oficirskih dužnosti. Troškove školovanja, smještaja i ishrane snosilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije. 

Radovanović je drugi pripadnik MUP-a koji je upućen na školovanje u Vojnoj akademiji u Beogradu, jer je u septembru 2013. godine to isto omogućeno pripadniku SAJ-a Neđi Kovanoviću, a od oktobra ove godine Milovanu Gavriću. 

Pored delegacije MUP Srpske, svečanosti je prisustvovao predsjednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva. 

U prve oficirske činove promovisan je ukupno 131 kadet i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.  

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)