Sastanak Lukača i Stefanovića

Prioritet saradnja policija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala

  • 28.02.2019. 13:49

Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republike Srbije nemaju otvorenih pitanja jer je saradnja veoma dobra, a operativna pitanja se rješavaju vrlo brzo i efikasno, zaključeno je danas na sastanku u Beogradu resornih ministara Dragana Lukača i Nebojše Stefanovića.

Lukač je rekao da će MUP Republike Srpske nastaviti da radi na unapređenju odnosa i aktivnostima definisanim potpisanim protokolima o saradnji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Na sastanku je posebna tema bila saradnja policija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, koja je prioritet oba ministarstva, navedeno je u saopštenju. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno je da su Stefanović i Lukač dogovorili konkretne mjere koje će biti preduzete s ciljem smanjenja kriminala u Srbiji i Republici Srpskoj, a prije svega u nastavku borbe protiv kriminalnih grupa koje deluju na ovim prostorima. 

U saopštenju se dodaje da je na sastanku, održanom u okviru sjednice vlada Srpske i Srbije, razgovarano i o mogućim vježbama dvije policije, ali i zajedničkim obukama kako bi se unaprijedio rad policijskih službenika. 

Dvojica ministara razgovarala su i o nastavku saradnje ministarstava unutrašnjih poslova u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм