Tači nastavlja sa provokacijama

Prioritet prisajedinjenje Preševske kotline sa Kosovom

  • 08.10.2018. 22:51

Predsjednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači rekao je da bi "revizija granice sa Srbijom" podrazumijevala pripajanje "Preševske kotline Kosovu uz garancije SAD, EU i NATO-a da će Srbija priznati" samoproglašeno Kosovo.

On je konferenciji za novinare u Prištini rekao da ni po koju cijenu ne prihvata "podjelu Kosova" i da neće dozvoliti razmjenu teritorija već se mora uspostaviti puna "institucionalna i izvršna vlast na cijeloj teritoriji, uključujući i sjever". 

"Ukoliko SAD, EU I NATO daju garancije da će Srbija priznati Kosovo, spreman sam da potpišem sporazum o normalizaciji odnosa koji podrazumijeva i dogledno priključenje Preševske kotline", rekao je Tači. 

On je ponovio da će dati sve od sebe da se dogodi "korekcija granice u odnosu na Preševsku kotlinu - opštine Medveđa, Bujanovac i Preševo". "To je jedna od mojih prioritetnih obaveza", rekao je Tači, dodavši da je uvjeren da će se to dogoditi. 

On je izrazio uvjerenje i da samoproglašeno Kosovo i Metohija u svojim stavovima ima punu podršku "strateških partnera". 

Srna