Princ Filip čestitao Dan Državnosti: “Da se naša djeca rađaju, odrastaju i žive u Srbiji”

  • 15.02.2020. 18:08

Potomak Vožda Кarađorđa, vođe Prvog srpskog Ustanka, princ Filip Кarađorđević čestitao je Dan Državnosti Srbije ističući da su se naši preci "ceneći svoju prošlost borili za slobodu Srbije i dostojanstvenu budućnost svojih potomaka".

“Zamislite da 1804. godine nismo započeli ustanak i da nismo izabrali borbu za slobodu? Zamislite da je Srbija odlučila da nije Srbija i da Кarađorđe nije izabran za vođu Prvog srpskog ustanka? Naši preci su bili hrabri i odlučni ljudi jer su se ceneći svoju prošlost, borili za slobodu Srbije i dostojanstvenu budućnost svojih potomaka. Odlučan sam u tome da, zajedno sa svima vama, dragi prijatelji, sledim primer svog slavnog pretka Vožda Кarađorđa i svih naših hrabrih i čestitih sunarodnika koji su tada iz Marićevića Jaruge u Orašcu poneli barjak slobode, da zajedno učinimo sve što je u našoj moći da se naša deca rađaju, odrastaju i žive u svojoj Otadžbini. U našoj junačkoj, časnoj i slobodnoj Srbiji. Srećan Dan Državnosti, Srbijo! Srećan Dan Državnosti svim Srbima ma gde oni sada živeli širom sveta! Živela Srbija!” napisao je princ Filip Кarađorđević.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић