Nebojša Stefanović

Prijem samoproglašenog Kosova u Interpol bio bi politizacija

  • 07.11.2018. 21:29

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, povodom zahtjeva samoproglašenog Kosova da bude primljeno u Interpol, da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija već da su suparnici velike zapadne zemlje koje su priznale tu kvazidržavu i lobiraju da bude primljena u ovu organizaciju.

Stefanović je naveo da je zadatak Beograda da kontaktira sa drugim ministrima unutrašnjih poslova koji su članovi Skupštine Interpola i da predstavi argumente protiv prijema takozvanog Kosova. 

"To je kao da pustite piromana u barutanu", rekao je Stefanović za RTS i dodao da Beograd ima političke, policijske i pravne argumente. 

On je podsjetio na Rezoluciju 1244, kao i na to da Generalna skupština Interpola zastupa stav da samo države-članice UN i posmatrači mogu biti članice ove organizacije. 

Stefanović podsjeća da je veći broj prištinskih funkcionera na srpskim potjernicama i da su optuženi za najteža krivična djela. 

On je ukazao na to da Priština već ima kontakt sa Interpolom putem Unmika i da je njihov zahtjev za članstvo pokušaj da pokažu uticaj, zajedno sa moćnim saveznicima i da naprave još jedan korak ka priznanju. 

Stefanović je poručio da će se Srbija boriti sve do dana glasanja i da će sve učiniti da ubijedi i ostale da bi prijem takozvanog Kosova bio loš za Interpol i da bi to bila politizacija ove organizacije.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)