Iz kafane u pokolj

Priča Novosađanina koji je pronašao trostrukog ubicu: Otvorio sam vrata i vidio nepoznatog muškarca!

  • 29.05.2019. 10:35

"Otključao sam brod koji koristi moj otac, sišao u potpalublje, otvorio vrata, i unutra ugledao muškarca! Nisam ništa rekao, a ni on nije progovarao. Čini mi se da smo obojica u tom trenutku bili iznenađeni. Situacija nije bila nimalo prijatna. Našao sam se oči u oči sa meni nepoznatim čovjekom, a onda se ispostavilo da za njim policija traga zbog trostrukog ubistva. Hvala bogu, uhvaćen je!".

Ovim riječima Novosađanin Milivoj Šujdović, inače lađar, u razgovoru za "Novosti", opisuje "bliski" susret sa Goranom Jankovićem (37), osumnjičenim za ubistvo supruge Mirjane i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57). Zločin se dogodio prošlog petka u njihovoj kući u Ulici Petefi Šandora 156 b u novosadskom naselju Telep.

"Ušao sam na brod da ga provjetrim", prepričava lađar za "Novosti" šta se dešavalo na Ribarcu u ponedeljak u prepodnevnim satima, prije nego što je uhapšen Janković.

"Kada sam ugledao nepoznatog muškarca, povikao sam: "Dole je neko..." Jedan od lađara mi je viknuo da odmah izađem odatle", ispričao je Novosađanin.

Šujdović je zatim hitro istrčao iz broda na obalu i zaustavio policiju, koja je "češljala" Ribarac u potrazi za bjeguncem. Uletjeli su unutra i stavili mu lisice na ruke.

Koliko se dana Janković skrivao na ovom brodu, zasada se ne može sa sigurnošću reći. Šujdović kaže da ga je u nedelju uveče otac poslao da ode na brod i ugasi televizor, misleći da je on možda zaboravio da ga isključi.

"Ušao sam unutra isključio tv-prijemik i otišao.Sutradan prije podne sam ponovo došao da vidim sa drugarima gdje ćemo vezati neki brod, pa sam odlučio da opet uđem i provjetrim plovilo. Tako je na kraju Janković i otkriven", ispričao je Novosađanin.

Nekoliko sati prije nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je, saznaju Novosti, bio u kafani. Najprije je sa nekoliko prijatelja sjedio u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 časova, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu.

"Čula sam kada se dogovarao sa prijateljima za izlazak u grad", priča nam radnica u lokalu.

"U njegovom ponašanju nije bilo ništa neobično. Često je dolazio ovde, pa i sa suprugom i djecom, i nije se moglo primijetiti da imaju problema u braku. Sve nas je jako iznenadilo kada se pročulo da je osumnjičen za ubistvo supruge i njenih roditelja2, navela je radnica.

Porodica Pajić, koja je 24. maja ostala bez tri člana, i dalje je u šoku i nevjerici. Rodbina i prijatelji se okupljaju u kući žalosti. Niko nema snage da priča o tragediji koja ih je zadesila, a najmanje sin i brat ubijenih. 

Kuća Jankovića u obližnjim Adicama u utorak je bila prazna. Malobrojni prolaznici Veterničkom ulicom, kažu da Goranovi roditelji nisu tu, a gdje su, nije im poznato. U dvorištu nema ni velikog psa, koji ranije nije dozvoljavao nepozvanima da prođu kroz kapiju.

Još, međutim, nije poznato kada će biti sahranjeni Mirjana i njeni roditelji, a osumnjičeni Goran u srijedu, 29. maja će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. 

UŠAO KROZ PROZOR

NA brod usidren nedaleko od brodogradilišta, Janković je najvjerovatnije ulazio i izlazio kroz jedan od prozora. Pretpostavlja se da je na njemu boravio od subote, jer su lađari toga dana na pramcu broda vidjeli nekog čovjeka da sjedi.

Nož koji je kod njega bio prilikom hapšenja, pronašao je na brodu.

PITAO ZA DJECU

Prilikom davanja iskaza u policiji poslije hapšenja, Janković je, navodno, detaljno iznio svoju odbranu. Tokom višečasovnog ispitivanja se, prema saznanjima raspitivao o svojoj i Mirjaninoj djeci. Interesovalo ga je šta je sa sinovima, gdje se sada nalaze i ko se brine o njima.

Po onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici. Sa tim "nije mogao da se pomiri i zbog toga je počeo da pije". Još je, navodno, rekao da je iz kafane kući došao oko četiri-pet sati i legao. Onda je oko pola šest ustao i odlučio da ode do kuće ženinih roditelja na Telep sa namjerom da joj se osveti.