"Preživjeće svaki Vaskrs i Đurđevdan": Bekan više voli ljude nego stado

  • 05.05.2021. 16:15

Ivica Ivanović (46), kovač iz Dublja kod Svilajnca, veoma je vješt kada barata teškim čekićem, ali je i veoma nježan kad mazi svoje jaganjce.

Ivica i njegova porodica brinu o stadu ovaca, a omiljenim jaganjcima tepaju kao kućnim ljubimcima. Najumiljatiji jaganjci, Bekan i Maza, vezali su se za Ivanoviće, pa se češće nalaze u Ivičinom zagrljaju nego među stadom, izvještava TvCentar.

– Ko voli, to je uživanje. Ja jaganjce obožavam, a posebno sam vezan za Bekana, kojeg je majka odbacila. Valjda je imala teško jagnjenje, pa ga nije prihvatila, i on je bio uz mene. Dao sam mu flašicu mlijeka i od tog dana trči za mnom – kaže Ivanović i dodaje da je Maza Bekanova sestra.

Nevjerovatan je odnos Ivice sa jaganjcima. Kada nije gužva, miljenici dođu do njega, stave glavu na njegovo krilo, a ovaj domaćih iz Pomoravlja ih češka. Kaže da tako mogu i da utonu u san.

Zanimljivo je i da ga Ivičino omiljeno jagnje prati u stopu, ide za njim u radionicu. “Po cijeli dan je sa mnom, gleda dok ja radim”, kaže ovaj kovač i ne krije koliko je emotivan kada su jaganjci u pitanju.

Ivičina kćerka kaže da je cijela porodica fizički jaka, ali vrlo emotivna u srcu. Bekan im je omiljen, kao i oni njima, jer su ga ljudi odgajili. Stoga ne čudi što ovo posebno jagnje više voli ljude nego stado.

– Dok sam ja živ, Bekan i Maza će preživjeti svaki Uskrs, a i Đurđevdan – kaže Ivica iz Dublja.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.