Niš

Pretukli gosta na smrt i dobili po četiri godine zatvora, porodica ogorčena

20:24, 24.04.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Sudija Višeg suda u Nišu osudio je Ivana Čolovića (26) i Žarka Nikolića (26), radnike obezbjeđenja "Kubo kluba" u Nišu jer su 11. februara prošle godine pretukli Bratislava Milojevića (38) koji je u Kliničkom centru u Nišu preminuo 17. februara od posljedica batina.

Čolović i Nikolić su osuđeni na po četiri godine kazne zatvora, a nakon priznanja krivičnog djela i postignutog sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom. Njih dvojica su u pritvoru proveli 14,5 mjeseci, a u toku suđenja su negirali krivicu.

Porodica Milojevića nije zadovoljna presudom jer kažu da je "četiri godine zatvora premalo za ubistvo". Porodica i prijatelji navode da će se žaliti ministarki pravde Neli Kuburović pa i predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Tog kobnog 11. februara, okrivljeni su prvo Milojevića oborili na pod u holu diskoteke, a potom ga pretukli tako da je od tih povreda izdahnuo poslije šest dana.

"Okrivljeni su nakon toga istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca tupim mehaničkim oruđem u predjelu glave. Zadobijene povrede glave u vrijeme nastanka predstavljale tešku tjelesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom usljed koje je 17. februara preminuo, navodi se u optužnici.

Sudsko vijeće razmatra prijedlog odbrane da do početka odsluženja kazne, okrivljeni ne budu u pritvoru već da im se izrekne mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta.