Ivica Dačić

Preševska dolina će biti albanska kad na vrbi rodi grožđe

  • 21.08.2018. 16:27

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da aspiracije Albanaca sa Kosmeta prema Preševskoj dolini samo pokazuju da su oni "zaostali u vremenu i ne shvataju da se situacija u svijetu promjenila".

On je naglasio da Albanci uopšte nisu spremni na bilo kakav kompromis, te da oni u suštini hoće projekat "velike Albanije" i poručio da će Preševska dolina biti albanska kada, kako je ocijenio, "na vrbi rodi grožđe". 

"Njima je malo, hteli bi da dođu do Niša. Oni bi da uzmu i pola Crne Gore i pola Makedoniji i sjever Grčke. Oni uopšte ne shvataju da se situacija u svijetu promenila", rekao je Dačić nakon susreta sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim u Sočiju. 

On je još jednom zahvalio Rusiji, predsjedniku Vladimiru Putinu i šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu za bezrezervnu podršku interesima Srbije, prenosi "Sputnjik". 

"Bez podrške Rusije ne bismo mogli da odbranimo naš teritorijalni integritet. Naravno da će i Srbija sa svoje strane pružati podršku Rusiji. Srbija se nije pridružila, niti će se ikada pridružiti bilo kakvim sankcijama protiv ruskog naroda", rekao je Dačić. 

On je istakao da je Lavrova informisao o toku dijaloga sa Prištinom i o tome da albanska strana ne ispunjava ništa od dogovora. 

"Želimo da se napravi neki kompromis, da se dođe do dogovora, ali očigledno je da postoje dvostruki standardi, naročito na Zapadu, koji Prištini gledaju kroz prste kada je reč o njihovim obavezama", rekao je Dačić. 

On je naglasio da će Srbija i u nastavku dijaloga biti u tijesnoj vezi sa Rusijom, jer smatra da "bez podrške Rusije ne može doći do bilo kakvog rješenja". 

Dačić je konstatovao i da je došlo do promjene kod nekih zemlja na Zapadu, koje danas ipak dozvoljavaju da se priča o nekom kompromisnom rješenju, dok su ranije smatrale da je to pitanje riješeno. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина