Milan Milanović

Preminuo Mrgud - jedini koji devedesetih nije potpao pod Arkanov uticaj

  • 03.09.2019. 09:32

Usljed kraće, teške bolesti, u Beogradu je u nedjelju preminuo Milan Milanović Mrgud (64), nekadašnji pomoćnik ministra odbrane Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema i potpisnik mirovnog Erdutskog sporazuma iz 1995.godine.

Milanović je svjedočio u Hagu na suđenju Slobodanu Miloševiću. Milana Milanovića Mrguda povezivali su sa time da je pomagao jedinici "Škorpioni", međutim Milanović je te navode demantovao, kao i to da je ikada bio pripadnik MUP Srbije.

"Bio sam samo pomoćnik ministra Istočne Slavonije i Baranje, koja je imala oko 40 bataljona i na čelu korpusa je bio komandant general Dušan Lončar, a jedno vrijeme i pukovnik Bogdan Sladojević. U sastavu tog korpusa bili su i ‘Škorpioni’", kazao je Milanović tada i dodao da nije on osnivač "Škorpiona" već Naftne industrija Krajine.

Ljudi bliski Milanoviću, upućeni u ratna dešavanja devedesetih godina, navode da je u Istočnoj Slavoniji Mrgud imao reputaciju čovjeka izuzetnog uticaja i jedinog koji nije potpao pod uticaj Željka Ražnatovića Arkana. Sve vrijeme rata Arkan je veoma poštovao Milanovića.

Milanović je rekao da je od 1991. do 1996. godine bio zadužen za bezbjednost slavonsko-baranjske oblasti.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина