Srbija

Preminula beba kojoj je pozlilo u vrtiću

  • 04.12.2018. 18:28

Dijete uzrasta 12,5 mjeseci koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedjeljak nisu mogle da probude i koje je prebačeno u Institut za majku i dete u Beogradu, preminulo je danas u 16.15 časova, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

"U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mere reanimacije nisu dale uspeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 sati", saopštio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupic" na Novom Beogradu.

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

Iz Instituta je ranije saopšteno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odjeljenju intenzivne njege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću.

Dijete staro 12,5 mjeseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primjetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca. 

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)