Negirao izvršenje krivičnog djela

Predsjedniku opštine Grocka određen pritvor

  • 27.01.2019. 18:00

Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru Srpske napredne stranke Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra.

Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Dragoljubu Simonoviću sudija za prethodni postupak odredio pritvor kako ne bi uticao na svjedoke i da ne bi uništio dokaze, kao i da ne bi ponovio krivično djelo.

Simonović je prethodno na saslušanju u Tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog djela.

On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Uhapšen je 25. januara, a nešto više od mjesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

U saopštenju tužilaštva dodaje se da se u vezi sa paljenjem kuće oštećenog M. J. vodi istraga protiv četiri osumnjičena, dok je sa Cvetković Šijačkovom zaključen sporazum o priznanju krivičnog djela.  

Ona je zaključila sporazum sa Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog djela na osnovu kojeg je osuđena na šest mjeseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Milan Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsjednika opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i dio kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povrijeđen.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.