Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije: Zvizdić pokazao samo mržnju prema Srpskoj

  • 03.05.2019. 12:54

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na sastanku u Berlinu predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić nije mogao da mu odgovori čiju poziciju o Kosmetu saopštava - svoju ili BiH, već samo iskazao mržnju prema Republici Srpskoj.

"Kada sam pitao Zvizdića da li saopštava svoju ili poziciju BiH, nije mogao ništa da mi odgovori. Njegova mržnja prema Republici Srpskoj izbija iz svega i želje da se dodvori njemačkom kancelaru Angeli Merkel i nekim drugima koji su protiv promjena granica, odnosno toga da Kosovo ne bude na cjelini svoje teritorije nezavisno", rekao je Vučić novinarima kod Obrenovca.

On je naveo da je na sastanku u Berlinu o zapadnom Balkanu predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači pomenuo Republiku Srpsku, ali nije Preševsku dolinu u Srbiji.

"Očekivao sam napad, ali ne toliko žestok i organizovan napad na Srbiju i Srpsku. Ali, mislim da smo ih ozbiljnošću, odgovornošću i argumentima pobijedili", rekao je Vučić.

On je naveo da je francuski predsjednik Emanuel Makron na kraju skupa nedvosmisleno rekao premijeru samoproglašenog Kosova Ramušu Haradinaju da su izazvali dosta problema i da neće slušati njihove dalje zahtjeve o bilo čemu.

Vučić je izrazio žaljenje zbog toga što je srpski narod mislio drugačije, pa je propala njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca, ocijenivši da će to Srbiju skupo koštati za dvije do tri decenije.

"Znam da od razgraničenja nema ništa jer za to nije bio niko, sem nekoliko hrabrih i racionalnih ljudi koji su dobro razumjeli srpske interese", rekao je Vučić.

On je najavio da će 8. maja u Italiji razgovarati sa potpredsjednikom vlade te zemlje Mateom Salvinijem, da će 9. maja imati "važan susret u Tirani", a 10. maja prisustvovati vojnoj paradi u Nišu, poslije čega će razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije da bi im prenio utiske sa samita lidera zapadnog Balkana u Berlinu. 

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија