Sastanak Vučića i Mondolinija

Predsjednik Srbije čestitao francuskom kolegi nacionalni praznik

  • 14.07.2018. 16:29

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je nacionalni dan Francuske predsjedniku te zemlje Emanuelu Makronu, te mu zahvalio što je pozivom da 11. novembra u Parizu prisustvuje obilježavanju stotinu godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu ukazao čast Srbiji.

"Primite moje iskrene čestitke povodom Nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana", naveo je Vučić u čestitki, koju je predao francuskom ambasadoru u Beogradu Frederiku Mondoliniju. 

Vučić je istakao da ga raduje što će za tri dana imati priliku da se sastane sa francuskim predsjednikom u Parizu i da ga još više raduje što uskoro može da očekuje njegovu posjetu Beogradu. 

On je rekao da će tokom posjete Francuskoj razgovarati sa Makronom o dijalogu Beograda i Prištine, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, ali i većem prisustvu Francuske u Srbiji. 

Vučić je u razgovoru sa francuskim ambasadorom zahvalio za podršku koju Francuska pruža Srbiji na evropskom putu, sa nadom da Makronova vizija reformisane EU čini i ciljeve Srbije realnim i ostvarivim. 

"U interesu je napretka Srbije i njene evropske budućnosti da se Unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe. Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju mira i stabilnosti i jačanju demokratije na zapadnom Balkanu", naveo je Vučić. 

Mondoloni je rekao da je predstojeća posjeta Vučića veoma važna za odnose dvije zemlje, kao i da Francuska snažno podržava ekonomske reforme, zalaganje za regionalnu stabilnost i strateške odluke Srbije na evropskom putu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)