Susret sa Aleksandrom Vučićem

Predsjednik Izraela u Beogradu

  • 26.07.2018. 08:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predsjednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, koji će boraviti u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Prema programu posjete, svečani doček Rivlina predviđen je za 11.30 časova ispred Palate Srbija, a potom sastanak sa Vučićem. 

U 12.35 časova planirana je konferencija za novinare Vučića i Rivlina, najavljeno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima. 

U 18.50 časova u Zemunu je predviđena ceremonija imenovanja ulice po Teodoru Herclu, austro-ugarskom novinaru jevrejskog porijekla koji je bio vizionar i osnivač cionističkog političkog pokreta.

Inicijativa da dosadašnja Ulica Prilaz u Zemunu dobije ime Teodor Hercl potekla je od izraelske Ambasada u Beogradu jer, kako kažu, "Herclovo porijeklo je u vezi sa Zemunom i time bi se ukazalo na istorijske veze dvije zemlje i dva naroda koji prevazilaze 25 godina zvaničnih diplomatskih odnosa". 

Teodor Hercl rođen u Budimpešti 1860. godine u sekularnoj jevrejskoj porodici koja je porijeklom iz današnjeg Zemuna. Kuća porodice Hercl, izgrađena 1910. godine, i danas postoji u centru Zemuna. 

Hercl, tvorac djela "Država Jevreja" i "Stara zemlja, nova zemlja" preminuo je 1904. godine u Beču od upale pluća i srčane bolesti, nakon čega su njegove mošti premještene u Izrael i sahranjene na nacionalnom groblju Gora Hercl u Jerusalimu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)