"Jedan od pet miliona"

Žandarmerija u RTS-u, za sada ne reaguju

  • 16.03.2019. 21:25

Građani su tokom protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan dio njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Stigla je policija. Obradović kaže da je Dragan Bujošević odbio zahtjev da se organizatori vanredno uključe u program RTS.

Prisutni su pripadnici Žandarmerije. Za sada ne reaguju.

"Nemojte da je neko slučajno napravio neku štetu. Razgovaramo sa gospodinom Zoranom Stanojevićem, tražimo uključenje u program", poručio je na početku Boško Obradović. A nedugo zatim je naveo da je, upravo, svojim očima u telefonu Zorana Stanojevića pročitao poruku generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u kojoj je, navodno, stajalo: "Nemoj ništa dozvoliti, u 21h će ih policija izbaciti iz zgrade, boli me uvo za njih". Zato i tražimo njegovu ostavku, dodao je.

''Obradović je rekao da mole tri meseca da se pojave u programu, ali da se to nije desilo. Predstavnici obezbeđenja stali su uz svoj narod i pustili narod, naveo je i dodao - nećemo da rušimo, da krademo. "Tražimo malu stvar - vanredno uključenje i da predstavnik organizatora protesta učestvuje u tom vanrednom uključenju, ne političari ili poslanici", rekao je lider Dveri. Istakao je da nakon toga odmah izlaze, da će lično proveriti da li su svi izašli. Kaže da su ih pojedini zaposleni dočekali sa dobrodošlicom. Došli smo po naše pravo da znamo sve, i nećemo izaći dok ne dobijemo gostovanje'', naveo je za N1.

Тагови: