Reagovanje Rasima Ljajića

Poziv Ugljanina Pacoliju da posjeti Novi Pazar je kontraproduktivan

  • 21.07.2018. 21:30

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je poziv predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejmana Ugljanina da Bedžet Pacoli u funkciji ministra spoljnih poslova Kosova posjeti Novi Pazar, kontraproduktivan i da ne vodi rješavanju problema.

Ljajić je rekao da je poziv načinjen na "sopstvenu štetu", te da ne vodi rješavanju praktičnih problema sa kojima se ljudi u Sandžaku suočavaju. 

"Ne znam šta Pacoli može da doprinese, da pomogne na bilo koji način Novom Pazaru ili Sandžaku", rekao je Ljajić za "Pink". 

On je naveo da danas vlasti u Prištini, uvođenjem nameta od 30 odsto na uvoz voća, povrća i kukuruza, nastavljaju sa praksom carinskih ili vancarinskih barijera kada im to odgovara i ozbiljno ugrožavaju CEFTA sporazum. 

Ljajić kaže da je, kao odgovor na taj postupak, potrebno izvršiti pritisak na Evropsku komisiju i razmisliti o praktičnim mjerama prema kosovskim institucijama. 

Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin je poslije uskraćivanja dozvole Pacoliju da posjeti Novi Pazar, vlast u Srbiji nazvao "nacionalističkim režimom". 

Ugljanin je u pismu Pacoliju, kome se obraća sa "ministar spoljnih poslova Republike Kosovo", naveo da je "sa velikim žaljenjem primio informaciju da je aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda spriječio njegov dolazak". 

Povodom upozorenja predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić čelnicima BNV da poštuju zakone svoje države, a prije svega onaj koji članovima Savjeta nacionalnih manjina zabranjuje da se bave politikom, Ugljanin se u pismu Pacoliju požalio kako je to "prijetnja bošnjačkom narodu".

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)