Porodična kuća Banovića

Požar progutao cijelu kuću, ali ne i ikonu Svetog Jovana

  • 19.02.2020. 11:52

Plamen visok metar i gust crni dim iz čista mira su planuli u porodičnoj kući Banovića, a vatrogasci nisu mogli da pronađu ukućane Dragana (65) i Zdenku (64) u njihovom domu u Ulici Radoja Dakića u Zemunu koji se dogodio prije devet dana oko 4.30 sati.

Kako za portal Telegraf.rs priča Draganova sestričina, Luana Milosavljević, oboje su zadobili opekotine. Dok je Dragan završio na VMA, Zdenka je u veoma teškom stanju prebačena u bolnicu gde joj se lekari i dalje bore za život.

Njihov sin (43) nije teško povrijeđen jer je boravio u sobi koja je uz kuću i ima zaseban ulaz. On je prvi i uočio plamenu stihiju koja je buknula u prostorijama gdje su boravili njegovi roditelji, kada je kretao na posao.

- Krov i zidovi spolja nisu stradali, unutra je sve crno. U osnovi kuća ima 63 kvadrata, potrebni su im prozori i vrata, laminat, ne traže luksuz, samo da imaju gdje da se vrate. Nemaju frižider, šporet, zamrzivač. Vjerujte mi, od cijele kuće, ostala je samo ikona Svetog Jovana. Netaknuta je, samo je čađava. Samo ih je Bog spasio - priča sagovornica.