COVID 19

Potvrđena 103 slučaja zaraze u Srbiji

18:10, 19.03.2020.
Izvor: Telegraf.rs
U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 103 potvrđena slučaja COVID 19.

Od posljednjeg izvještaja do 18 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 20 osoba od kojih je 6 pozitivno i 14 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su dvije osobe zadržane na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 19. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 506 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na karti Srbije sve je više gradova u kojima je novi korona virus pustio svoje čestice. Prije samo četiri dana on je bio prisutan u osam gradova, a danas su mapirani i Vranje, Užice, Čajetina, Ćuprija, Gornji Milanovac...

Na Infektivnoj klinici u Beogradu 31 pacijent
Kako je sinoć saopštila premijerka Ana Brnanbić u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu se liječi šest pacijenata, devet se liječi u KC Niš, zatim dvoje u Kragujevcu, a 31 osoba je u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

- Kada je riječ o osobama na respiratorima njih je šestoro. Troje je u KC Vojvodine, od kojih je dvoje u zaista teškom stanju. Jedna osoba u Nišu je na respiratoru, ali je ona već bila i ranije na respiratoru zbog sezonskog gripa, a potom joj je registrovan i korona virus. Takođe, jedna osoba je na respiratoru u KC Kragujevac i jedna osoba u KC Srbije na Infektivnoj klinici - rekla je premijerka.