Ivica Dačić

Potvrda pomračenja svijesti u Prištini

  • 22.02.2019. 09:31

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je poziv prištinskog zvaničnika Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Sjeverna Makedonija udruže sa samoproglašenim Kosovom u borbi protiv Srbije, kao potvrdu pomračenja svijesti u Prištini.

"U 21. veku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi", rekao je Dačić, navodeći da je jaka i složna Srbija najveća brana svim njenim neprijateljima. 

On je napomenuo da je cijeli svijet protiv anticivilizacijskih taksi. 

"Protiv anticivilizacijskih taksi su čak i oni koji su ih stvorili, a oni već smišljaju nove ludačke projekte koji prete da destabilizuju ne samo region, već i čitavu Evropu", rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da odgovor Srbije mora biti u jedinstvu, dijalogu i kompromisu, ali da ucjene i prijetnje ne prihvata i čvrsto odbija. 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je apsurdno da Veselji u front protiv Srbije poziva Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, dvije države koje su najugroženije velikoalbanskom politikom Kadrija Veseljija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

On je ocijenio da je histeričan pozivi Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsjednika "najsnažnija potvrda koliko se Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za srpske državne i nacionalne interese". 

"Ta borba očigledno daje rezultate, i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim do te mere da najavljuje povratak u šumu, gde je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat", rekao je Đurić. 

Đurić smatra da je Vučićeva politika jedina odgovorna politika i da će predsjednik Srbije nastaviti da se dosljedno bori za stabilizaciju i modernizaciju države i regiona, tragajući za kompromisom sa kosovsko-metohijskim Albancima.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.