Ivica Dačić

Potvrda pomračenja svijesti u Prištini

09:31, 22.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je poziv prištinskog zvaničnika Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Sjeverna Makedonija udruže sa samoproglašenim Kosovom u borbi protiv Srbije, kao potvrdu pomračenja svijesti u Prištini.

"U 21. veku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi", rekao je Dačić, navodeći da je jaka i složna Srbija najveća brana svim njenim neprijateljima. 

On je napomenuo da je cijeli svijet protiv anticivilizacijskih taksi. 

"Protiv anticivilizacijskih taksi su čak i oni koji su ih stvorili, a oni već smišljaju nove ludačke projekte koji prete da destabilizuju ne samo region, već i čitavu Evropu", rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da odgovor Srbije mora biti u jedinstvu, dijalogu i kompromisu, ali da ucjene i prijetnje ne prihvata i čvrsto odbija. 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je apsurdno da Veselji u front protiv Srbije poziva Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, dvije države koje su najugroženije velikoalbanskom politikom Kadrija Veseljija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

On je ocijenio da je histeričan pozivi Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsjednika "najsnažnija potvrda koliko se Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za srpske državne i nacionalne interese". 

"Ta borba očigledno daje rezultate, i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim do te mere da najavljuje povratak u šumu, gde je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat", rekao je Đurić. 

Đurić smatra da je Vučićeva politika jedina odgovorna politika i da će predsjednik Srbije nastaviti da se dosljedno bori za stabilizaciju i modernizaciju države i regiona, tragajući za kompromisom sa kosovsko-metohijskim Albancima.