Ana Brnabić u Ohaju

Potreban balansiraniji stav SAD

  • 28.01.2019. 22:29

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, koja boravi u Ohaju, izjavila je da američki kongresmen Stiv Stajvers smatra da Priština mora da povuče odluku o taksama na robu iz centralne Srbije i BiH i da se nastavi razgovor Beograda i Prištine.

Brnabićeva kaže da je Stajvers dobro upoznat o problemu, te ističe da mu je zahvalila što je od Teda Poa preuzeo ulogu u kopredsjedavanju Srpskom kokusu u Kongresu. 

Ona je navela i da je razgovarala sa guvernerom Ohaja Majkom Divajnom o odnosu Beograda i Prištine i kako SAD može da ima balansiraniji stav, a ne samo da bude uz Prištinu. 

"Nadam se da će biti tako", rekla je premijer Srbije za RTS. 

Brnabićeva je izrazila zadovljstvo činjenicom da je u posjeti Ohaju, dodavši da je došla da zahvali za podršku i partnerstvo koje Srbija ima više od deceniju sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Ona je navela da u Ohaju postoji 200 hiljada ljudi koji imaju srpsko porijeklo, da je Srpska pravoslavna crkva veoma jaka, kao i istraživačka biblioteka Hilandara. 

"Postoji mnogo stvari koje vezuju Srbiju i Ohajo. Napravićemo u narednim mesecima jedan od sveobuhvatnijih sporazuma između Ohaja i Srbije", rekla je Brnabićeva.