Čuvena limuzina "mažestic"

Posudio Arkanu i Ceci limuzinu za svadbu, a kasnije dovezao Arkanovog ubicu

  • 20.07.2020. 20:39

Čuveni "jaguar" u kome su se na svadbi vozili Ceca i Arkan 19. februara 1995. godine, od tada je u žiži javnosti. Riječ je o posebnom modelu ove limuzine „mažestic“ , kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom svijeta.

Inače sada je u vlasništvu jednog Valjevca, koji ponosno kaže da jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu.

Priča o limuzini, dugačkoj šest i po metara, ponovo je aktuelizovana nakon što je ovaj Valjevac dao oglas za njenu prodaju, i to po vrtoglavoj cijeni od 121.000 evra!

- Moj auto je 116. po redu izrađen u posebnoj produženoj verziji. Svi su bordo boje, osim jaguara koji je u crnoj boji rađen za potrebe Ujedinjenog Kraljevstva i u njemu se svojevremeno vozio nekadašnji premijer Toni Bler. Cijena koja je navedena u oglasu od 121.000 evra ima svoju simboliku, jer na cijelom svetu proizveden 121 primjerak ovakvog jaguara. Nemam nameru da ga prodam, već sam želeo da ga na neki način izreklamiram - priznaje u razgovoru vlasnik Bojan Matić.

Međutim, mnogo manje se zna priča o prvom vlasniku čuvenog "jaguara". Naime, to je bio kontroverzni biznismen Andrija Drašković. U vrijeme svadbe vijeka, Arkan i Andrija bili su u dobrim odnosima, pa ništa nije bilo sporno u tome da se voze u čuvenom "jaguaru".

Međutim, pola decenije kasnije, 15. januara 2000. godine izvršeno je ubistvo Željka Ražnatovića u hotelu Interkontinental. Samo mjesec dana kasnije, počela je krvava osveta u beogradskom podzemlju i redom su padale glave, među kojima i mafijaškog bosa sa Miljakovca Zorana Uskokovića Skoleta, zatim Radoslava Bate Trlajića, Gorana Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i drugih.

Ubrzo je na listu za odstrel došao i Andrija Drašković, za koga se znalo da je u Šabac prevezao Dobrosava Gavriča, trostrukog ubicu iz Interkontinentala.

Iako ga policijska istraga nikada nije povezala sa likvidacijom Arkana, na Draškovića su nekoliko puta pokušani atentati, stradali su njegovi tjelohranitelji, a on nikada nije bio povređen. Upravo prvi vlasnik "jaguara", u podzemlju je označen kao organizator ubistva Arkana.

Inače, ova luksuzna limuzina, iako je 1990. godište, ima svu opremu, kao najsavremenija vozila. Međutim, njeno održavanje je skupo, jer su najbliži ovlašćeni servisi u Grčkoj i Austriji, dok godišnja registracija košta oko 800 evra. Auto je dugačak šest i po metara i težak 2,7 tona.

Godinama je bio garažiran, sve dok za njega nije saznao ovaj Valjevac, kome je ovo 13. po redu automobil marke „jaguar“.

Pročitajte još:

Kamion naletio na dječaka, čeka se helikopter za VMA

Narkobos ima svoju vojsku, pogledajte čime raspolaže

Porodila se trudnica zaražena korona virusom, beba preminula

Utopio se haški optuženik Zdravko Mucić, komandant logora Čelebić

Zapalio djevojku zbog ljubomore, a to mu nije prvi slučaj

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином