Sahraniće ga samo ujak zbog strašne sudbine porodice

Posmrtni ostaci heroja sa Košara preuzeti poslije 22 godine

  • 03.02.2021.16:16

Posmrtni ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, poslije skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

Veljko Odalović, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini tijelo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mjestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tijela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici. Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković – roditelja i tri maloljetna muška djeteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tijela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mjestima gdje počivaju, predali smo ih u Prištini – kaže za Kurir Odalović.

Junaci sa Karaule Gorožup, vojnici i stariješine sa starim vodonikom Žarkom Petrovićem na vrhu Paštrika.

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana poslije Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a prije dvije godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku – navodi Odalović.

Tagovi: