Subotica

Poslije svađe tunejdžer (16) nožem izbo oca

18:47, 26.04.2020.
U porodičnoj drami u Subotici, uoči vikenda, maloljetni sin L.N.(16) je iznenada nasrnuo nožem na oca Z.N.(54) i nanio mu teške tjelesne povrede.

Otac je nekako uspio da pozove hitnu pomoć, koja ga je odmah odvezla u subotičku bolnicu. Hirurzi su odmah operisali čovjeka kome je nožem bila povrijeđena plućna maramica. Ništa nije slutilo tog jutra na tragediju u porodičnom domu, u naselju Novo Selo u Subotici.

- Muškarac 1966 godište doveden je na hitan prijem u teškom stanju. On je zadobio ubodnu ranu u plućnu maramicu, pretpostavlja se nožem, povređena su mu meka tkiva a dijagnostikovan je i vazduh u pleuralnom prostoru. Odmah je odnijet na Odeljenje hirurgije, a ljekari su uradili potrebne opsvervacije.

Sada je njegovo stanje stabilno, a vitalno nije životno ugrožen, kaže za Kurir pomoćnik direktora za hirurški sektor subotičke bolnice dr Mirsad Maljanović.

Kako nezvanično saznajemo, incidentu je prethodila porodična svađa, a tinejdžer se poslije napada na oca zaključao u sobu, i nije htio da razgovara sa policijom koja je došla u kuću. Skoro jedan sat trajalo je ubjeđivanje, dok dječak je pristao da izađe, a policija ga uhapsila, potvrđeno je za Kurir.

- Iznenađeni smo bili kada policijska kola stala ispred kuće. Znamo da je komšija brinuo o tom sinu. Pričalo se i da je malo psihički dječak slabije, ali šta je dovelo do toga da uzme nož i nasrne na oca teško je i naslutiti. Sve nas je šokirao ovaj događaj, kaže mještanka iz komšiluka.

Nedavno se u Subotici dogodio sličan incident, u jednoj od zgrada u naselju Radijalac, sin je nožem napao majku učiteljicu, za koju su svi imali samo riječi hvale. 

(Kurir)