Veljko Odalović

Posjeta Putina će potvrditi prijateljske odnose Srbije i Rusije

  • 14.01.2019. 10:43

Politički značaj predstojeće posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji izuzetno je veliki, a, osim radnog, ona ima i manifestacioni dio koji će potvrditi prijateljske odnose Srbije i Rusije, izjavio je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.

"Ovo je poseta velikog prijatelja Srbije i Srbija će i sa bezbednosnog i sa svakog drugog aspekta učiniti sve da na najbolji mogući način dočeka predsednika Putina", rekao je Odalović za Radio-televiziju Srbije. 

Odalović je naveo da će oko 20 sporazuma, koji će biti potpisani, još više učvrstiti međusobne odnose i obezbijediti i Srbiji i Rusiji određene benefite. 

"Srbija ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države, jačamo odnose sa Rusijom, ali i Kinom i mnogima koji su spremni da na zajedničkim interesima funkcionišemo zajedno. Mi ne zagovaramo ni izolaciju, ni sankcije", rekao je Odalović. 

On je ukazao da je sa bezbjednosnog aspekta ovo zahtjevan događaj i istakao da će biti osigurana puna bezbjednost posjete ruskog predsjednika. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak, 17. januara, biće domaćin posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji. 

Među sporazumima koji će biti potpisani trebalo bi da budu ugovori o izgradnji željezničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod "Turski tok", isporuka tenkova i oklopnih transportera, kao i izvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije u Rusiju. 

Najavljena je i mogućnost da Putin i Vučić posjete i Hram Svetog Save na Vračaru, čiju izgradnju je značajno pomogla Rusija.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина