Nestala u Beču

Porodica tragala za Natašom koja je nestala, a onda im saopšteno da je uhapšena

  • 05.04.2019. 16:37

Novosađanka Nataša Veselinović Radovanović, za kojom su porodica i prijatelji tragali, nakon što je u subotu nestala tokom izleta u Beču, nalazi se u tamošnjem zatvoru.

Za Natašu se mislilo da je nestala u Beču, a ustvari je uhapšena u glavnom gradu Austrije. Kako je "Blicu" potvrđeno u ambasadi Srbije, Novosađanka je na izdržavanju zatvorske kazne, ali ne želi da sarađuje sa srpskim organima. Takođe, ona se pozvala na austrijski zakon o zaštiti ličnih podataka i ima pravo da traži da se javno ne objavljuje, niti javlja srpskim organima zbog čega je iza rešetaka.

Portparol bečke policije Patrik Majerhofer izjavio je za "Blic" da austrijske vlasti znaju gdje se Nataša nalazi i da se ona osjeća dobro.

"Natašina porodica zna šta se tačno dogodilo sa njom", rekao je kratko Majerhofer u odgovoru.

Nataša je insistirala da ne želi da se zna zašto je uhapšena, pa te podatke nema ni ambasada Srbije u toj zemlji.

Kako saznajemo, njena porodica je mejlom obaviještena od strane bečke policije na koji način mogu direktno da komuniciraju sa zatvorskim organima i advokatom koji će joj biti dodijeljen po službenoj dužnosti.

Ono što nismo upeli da potvrdimo, a prenosi mediji, odnosi se na razlog hapšenja. Portal TPKnews, piše da je Nataša uhapšena, nakon što je u jednom bečkom butiku pokušala da ukrade skupocjenu garderobu. Prema njihovim tvrdnjama, nakon detaljne kontrole policije otkriveno je da je Nataša i ranije bila osuđivana zbog krađe. Novosađanka se trenutno nalazi u zatvoru Jozefštat.

Тагови: