"Moramo poslati poruku nasilnicima iz Prištine"

Popović: Putin neće dozvoliti da neko spriječi Srbe da brane svoj narod

16:23, 28.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je uvjeren da srpski prijatelji, prije svega Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin, nikada neće dopustiti da bilo ko vojno spriječi opravdanu odlučnost Srbije da u slučaju napada na Srbe na Kosmetu kao država svojim snagama zaštiti svoj narod.

Popović je naglasio da srpske snage bezbjednosti u slučaju pokušaja progona Srba na sjeveru Kosova moraju odmah da reaguju kako bi zaštitile srpski narod, "i to moraju znati svi oni koji podržavaju i štite ove separatiste i ćute na njihovo nasilje". 

"Nasilje i mržnja koje prema Srbima na Kosovu pokazuju kriminalne i separatističke vlasti u Prištini, a koji su došli do vrhunca upadom njihovih takozvanih specijalnih snaga na sjever Kosova, još jednom su potvrdili da samo čvrsta i oštra politika prema tim banditima može da zaustavi novi progon našeg naroda", naveo je Popović u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, nakon hapšenja Srba i upotrebe vatrenog oružja protiv golorukog naroda, kao i nezakonitog privođenja i prebijanja državljanina Rusije, jasno je da su kosovski Albanci u ovoj akciji bili samo puko sredstvo svojih zapadnih zaštitnika da se ponize i Srbija i Rusija. 

"Mi moramo čvrsto i dosljedno da branimo naš narod, našu državu, naš Ustav, međunarodno pravo i Rezoluciju 1244, na svakom mjestu i u svakom trenutku, i da jasno poručimo tim nasilnicima iz Prištine da Kosovo nikada neće biti država, bez obzira na sve nasilje i prijetnje", istakao je Popović. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pripadnici specijalnih snaga Prištine danas na Kosmetu uhapsili 28 osoba, od kojih 20 Srba.