"Moramo poslati poruku nasilnicima iz Prištine"

Popović: Putin neće dozvoliti da neko spriječi Srbe da brane svoj narod

  • 28.05.2019. 16:23

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je uvjeren da srpski prijatelji, prije svega Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin, nikada neće dopustiti da bilo ko vojno spriječi opravdanu odlučnost Srbije da u slučaju napada na Srbe na Kosmetu kao država svojim snagama zaštiti svoj narod.

Popović je naglasio da srpske snage bezbjednosti u slučaju pokušaja progona Srba na sjeveru Kosova moraju odmah da reaguju kako bi zaštitile srpski narod, "i to moraju znati svi oni koji podržavaju i štite ove separatiste i ćute na njihovo nasilje". 

"Nasilje i mržnja koje prema Srbima na Kosovu pokazuju kriminalne i separatističke vlasti u Prištini, a koji su došli do vrhunca upadom njihovih takozvanih specijalnih snaga na sjever Kosova, još jednom su potvrdili da samo čvrsta i oštra politika prema tim banditima može da zaustavi novi progon našeg naroda", naveo je Popović u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, nakon hapšenja Srba i upotrebe vatrenog oružja protiv golorukog naroda, kao i nezakonitog privođenja i prebijanja državljanina Rusije, jasno je da su kosovski Albanci u ovoj akciji bili samo puko sredstvo svojih zapadnih zaštitnika da se ponize i Srbija i Rusija. 

"Mi moramo čvrsto i dosljedno da branimo naš narod, našu državu, naš Ustav, međunarodno pravo i Rezoluciju 1244, na svakom mjestu i u svakom trenutku, i da jasno poručimo tim nasilnicima iz Prištine da Kosovo nikada neće biti država, bez obzira na sve nasilje i prijetnje", istakao je Popović. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pripadnici specijalnih snaga Prištine danas na Kosmetu uhapsili 28 osoba, od kojih 20 Srba. 

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.