Poplave na Kosmetu: U Kamenici bujica odnijela most, evakuisana sela

  • 11.01.2021. 12:05

Zbog obilnih padavina, dijelovi Kosova i Metohije su se tokom vikenda suočavali sa poplavama, a neka mjesta su i evakuisana.

Iz Hidrometeorološkog zavoda je saopšteno da je najteža situacija u nizijskim naseljima pored Sitnice, Laba, Ibra, Belog Drima, Drenice, dok opasnost predstavlja i topljenje snega s planina preko bujičnih voda.

Mještani Kuzmina, Prilužja, Plemetine, Lepine ali i mjesta u Metohiji javili su da se voda u toku jučerašnjeg dana iz većine ovih sela bila povukla, ali situacija se opet pogoršala nakon noćašnjih obilnih padavina sa grmljavinom.

Od jutros su pod vodom i dijelovi Gračanice, Lapljeg Sela, Donje i Gornje Gušterice, Preoca, Lepine, Skulaneva, Livađa, Ugljara, Kuzmina, piše RTV Kim.

U pojedinim mjestima voda je prodrla u kuće, letine, štale, oranice. Tokom noći u Skulanevu, mještani su evakuisali stoku i živinu. Slična je situacija i u Lepini i Ugljaru.

Na nekoliko mjesta u Gračanici i Lapljem Selu voda izvire iz kanalizacije. Dvorište škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu je takođe pod vodom. Bujica je zahvatila i dio u kojem se nalaze stamebene zgrade u ovom selu.Situacija je posebno teška u selu Kuzmin u opštini Kosovo Polje gdje se još prije dva dana izlila Drenica, javlja RTV Kim.

Portalu „KoSSev“ javili su se i građani Gornjeg Livoča u opštini Gnjilane koji takođe javljaju da je situacija alarmantna.

Kako je za „KoSSev“ potvrdio portparol Kosovske policije za Region Gnjilana Ismet Hašani, jedinice za hitne slučajeve su na terenu i procenjuju situaciju.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)