Zaječar

Pomahnitali djed ubio zeta i unuka, prijeti mu 40 godina zatvora

20:51, 13.11.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Nenada Ronića (63), koji je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevjenčanog supruga svoje kćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad Ronić je hicima iz pištolja ubio zeta i unuka, a teško ranio snaju i drugog unuka, pa zatim pobjegao iz dvorišta porodične kuće u kom je počinio zločin. Policija ga je nedugo potom pronašla i uhapsila, a onda su postali poznati i detalji koji su prethodili tragediji.

Nenad je hicima iz “kalašnjikova”, nanio teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predjelu lijevog kuka i zaglavili se u tijelu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom “isjekao” po nogama.

Kako je Blic tada pisao, dokrvavog pira došlo je nakon svađe koja se dogodila između ubijenog Ivana Ronića (19) i njegovog brata od strica K. R. Naime, Ivan Ronić je pretukao K. R. nakon čega se K. R. požalio njihovom djedu Nenadu Roniću. Njegov odgovor je bio da u ruke uzme pušku.

– Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i kćerki potukli – ispričao je tada očevidac Božin Simić.

– K.R. je potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje kćerke – ispričao je očevidac.

Nenad je tu napao kćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubijedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozlijeda, ali je otac nije slušao.

– Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je sagovornik. – Sjeo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod kćerke. Mislim da je imao namjeru da ih sve pobije – ispričao je očevidac.

Od zadobijenih povreda u dvorištu porodične kuće Ronića odmah je preminuo Monikin suprug Jastreb Asanović (38), dok je unuk Ivan Ronić podlegao povredama u knjaževačkoj bolnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se ubici izrekne kazna od 40 godina zatvora, a prvo ročište je zakazano za 19. novembar.

Ivan umro majci na rukama

Ivan Ronić je na samrti svojoj majci Moniki, a ubičinoj kćerki, navodno poručio “da čuva njegovog sina starog svega 20 dana”.

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana opisala je posljednje minute života svog brata: “Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: ‘Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana’. Majka ga je tješila i govorila mu da će ostati živ”.

Pročitajte još:

"Nemoj brate molim te": Izbodeni muškarac napadača na ulici preklinjao za život

Stotine ljudi oprostile se od muzičara kojeg je ubila struja

Šta je punca natjeralo da zetu puca u glavu?

Četvorica na jednog: Novi snimak vršnjačkog nasilja

Zet ušao u kuću, tukao nevjenčanu suprugu pa ga punac upucao u glavu

Fatalnu Sunitu ispitivali zbog ubistva, prijetila štakama

Instruktor vožnje poginuo, pozlilo mu dok je ženu vozio ljekaru

U sudaru autobusa i kamiona najmanje 13 osoba poginulo, a 20 povrijeđeno

Blizanci izgubili oca, često nemaju za užinu, a sada trpe nasilje u školi?