Obaviješten Centar za socijalni rad

Policija pronašla majku koja je ostavila bebu u taksiju

15:51, 21.03.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Policija iz Kraljeva pronašla je majku koja je ostavila bebu u korpi u taksi vozilu.

Kako navode u MUP-u, taksista u Vrnjačkoj Banji dovezao je juče bebu u hitnu službu Doma zdravlja, o čemu je obaviještena policija koja je ubrzo pronašla majku.

U MUP-u navode da se dijete nalazi u Opštoj bolnici u Kraljevu i da je o slučaju obaviješten Centar za socijalni rad.

Nepoznata ženska osoba ostavila je taksisti u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bila beba, pod izgovorom da je u korpi mačka.

Navode da je žena u taksi vozilo ušla sa dvoje djece i korpom i nakon vožnje izašla iz automobila, zamolivši taksistu da “pričuva mačku dok se ne vrati”.

Pošto se žena nije vratila, taksista je otvorio korpu i vidio da je u korpi beba koju je odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji.

Beba je stara nekoliko dana.

Podsjećamo da je treća beba koju su roditelji ostavili na ulici za posljednjih šest mjeseci. U oktobru prošle godine nađen je dejčak u korpi, ostavljen na pragu crkve u Čajetini. Momčić koji se sada zove Jovan Gavrilović ušao je u šesti mjesec svog života i čeka porodicu koja će ga usvojiti.

Prije dva mjeseca usred zime pronađen je tek rođen dječak u Crljencu kod Požarevca. Beba je ostavljena u pletenoj korpi na ulici i našla ga je mještanka Crljenca i odmah obavijestila policiju i Dom zdravlja.