Policija motri na škole zbog bijelog kombija

  • 01.10.2020.20:15

Pripadnici lozničke policije od danas dežuraju u svim gradskim i prigradskim lozničkim osnovnim školama i u zoni školskih objekata bijeli kombiostaće u narednom periodu.

Policija je preduzela ovaj korak zbog informacija da ’’nepoznato vozilo (bijeli kombi) poslije nastave prati učenike i dvije muške osobe pokušavaju da stupe u kontakt sa njima nudeći im slatkiše’’.

Informacija se pojavila i raširila na društvenim mrežama i izazvala je uznemirenje nekih roditelja i đaka, piše Kurir.

Kako je u tim informacijama navedeno, to se dogodilo u blizini škola u prigradskom naselju Klupci i Lozničkom Polju. Djeca pričaju o nekakvom kombiju, ali daju različite opise.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je istražila te informacije i utvrdila da do sada ’’nije bilo nikakvog nasilja ni radnji prema djeci’’, ali je preventivno pojačala mjere bezbjednosti oko škola.

– Policija će u narednom periodu pojačati prisustvo u blizini lozničkih škola. Sa direktorima i pedagozima obavljeni su neophodni razgovori, a policija apeluje da se ne širi panika i ne plasiraju dezinformacije – kaže nam sagovornik upoznat sa ovim događajem.

Inače, slična priča kružila je gradom i prije nekoliko godina, uznemirila pojedine roditelje i osnovce, pa prestala. Policija, međutim, ništa ne želi da prepusti slučaju i od danas još budnije pazi na škole i školarce.

Tagovi: