Afera

Policija mjesecima pratila Aleksića: Posjeduju audio i video snimke seksualnog zlostavljanja

  • 22.01.2021. 21:20

Poznati reditelj i vlasnik škole glume navodno je mjesecima prije hapšenja koje se dogodilo u subotu bio pod nadzorom policije

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume u kojoj je navodno seksualno zlostavljao najmanje šest svojih učenica, od kojih su neke bile maloljetne, pod prismotrom policije bio je nekoliko mjeseci!

Kako Kurir saznaje, istražitelji su osim iskaza devojaka uspjeli da pribave i druge materijalne dokaze koji ukazuju na to da su one iza zatvorenih vrata doživljavale strahote, saznaje Kurir.

- Prva prijava da se u prestižnoj školi glume, kroz koju je prošlo nekoliko hiljada djece i mladih, dešavaju jezive stvari, stigla je prije nekoliko mjeseci, prošle godine. Inspektori su odmah počeli da rade na slučaju i provjeravaju navode iz krivične prijave protiv poznatog reditelja - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, Aleksić je mjesecima bio pod nadzorom, a uhapšen je tek pošto su, osim izjava djevojaka, kojih je iz dana u dan bilo sve više, prikupljeni i drugi, materijalni dokazi. Navodno, policija posjeduje audio, ali i video snimke seksualnog zlostavljanja djevojčice u školi.

Podsjetimo, Miroslav Aleksić uhapšen je u subotu i krivičnom prijavom sumnjiči se za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica.

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu navodno je negirao izvršenje krivičnog djela, tvrdeći da ne zna zbog čega su djevojke kojima je držao časove glume odlučile da ga optuže za teško krivično djelo. Viši sud u Beogradu poslije saslušanja odredio mu je pritvor do 30 dana i on je od tada u Centralnom zatvoru u Beogradu.-.

Saslušanje svjedoka, oštećenih djevojaka koje su ga prijavile počelo je već u srijedu. Najprije su iskaze dale glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, a juče je pred Višim tužilaštvom svjedočila i treća djevojka, koja nije željela da se njeno ime pominje u javnosti.

Svjedočenja sve tri djevojke o onome što se događalo u prostorijama škole su potresna, s mnogo detalja i činjenica koje ukazuju na to da je osumnjičeni godinama na isti način vrijebao i napadao žrtve - otkriva izvor Kurira. On navodi i da će u nastavku istrage biti saslušane i ostale djevojke, ali i drugi svjedoci koji imaju saznanja ne samo o krivičnom djelu već i o samom načinu rada ove škole.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)