Srbija

Policajci heroji: Vozili auto-putem u kontra smjeru da bi spasili djevojčicu (9)

  • 17.08.2019. 19:57

Saobraćajni policajci Aleksandar Milenković (36) i Vladan Nikolić (37) u petak oko 14 sati pomogli su makedonskoj porodici da spase život devetogodišnjoj djevojčici kojoj je pozlilo na auto-putu.

Kako saznajemo, porodica je zaustavila automobil u zaustavnoj traci u smijeru ka Nišu između Umčara i Malog Požarevca i pokušavala da povrati dijete koje je bilo bez svijesti, a istovremeno su tražili i pomoć.

"Da se nešto čudno dešava na auto-putu, prijavili su vozači koji su zatekli muškarca kako sa djetetom u rukama pokušava da zaustavi neko vozilo. Ispričali su da je otac očajan jer dijete umire. Plašili su se da će ih neko pregaziti", priča Aleksandar Milenković, koji je s kolegom Nikolićem bio na oko 500 metara dalje na auto-putu i vršio radarsku kontrolu.

Na njegovu priču nadovezuje se Nikolić i dodaje da su odmah shvatili koliko je bitno da što prije stignu do porodice.  

"Upalili smo svjetlosnu i zvučnu signalizaciju i krenuli zaustavnom trakom u kontrasmjeru. Bilo nam je bitno da što prije stignemo do tih kola", priča Nikolić i dodaje:  

"Kad smo izašli iz kola, vidjeli smo starijeg čovjeka koji drži djevojčicu u rukama. U pitanju je bila makedonska porodica, koja ima još dvoje odrasle djece. Glava joj je bila na njegovoj lijevoj ruci, a noge i ruke su bukvalno visile. Vidjelo se odmah da je dijete bez svijesti. Majka je za to vrijeme držala djetetu jezik da se ne uguši. Oči su joj bile otvorene, ali su se vidjele samo beonjače. U trenutku su mi moja djeca prošla kroz glavu i znao sam da je moramo što prije odvesti ljekaru", priča skoro u dahu Nikolić.

Vapaj roditelja

Njegov kolega Milenković, koji je otac devojčice stare svega godinu dana, kaže da su munjevito reagovali.

"Smjestili smo ih sve u naše vozilo i krenuli smo ka Beogradu. Javili smo kolegama da nam treba podrška kako bismo se što prije sreli sa Hitnom. Roditelji su sjedili sa djetetom pozadi i zapomagali da što prije stignemo", kaže Milenković.

Sa ekipom Hitne sreli su se kod "Laste".

"Odmah su preuzeli dijete koje je poslije nekoliko trenutaka zaplakalo. Pao mi je kamen sa srca. Iako su po ulasku u sanitet njihovi pogledi bili dovoljni da nam pokažu koliko su zahvalni, zabrinuti roditelji su nam zahvalili i na srpskom", kaže Nikolić.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.