Djevojčica vrištala

Pokušaj otmice djevojčice u Beogradu

13:02, 18.12.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Policija traga za nepoznatom ženom koja se sumnjiči da je pokušala da otme maloljetnu djevojčicu Z. P. (8) na ulazu u dvorište Osnovne škole "Arčibald Rajs" na Paliluli u Beogradu. Srećom, vrisak djevojčica je čula spremačica, koja je istrčala na ulicu, nakon čega je otmičarka pobjegla.

Incident se dogodio 12. decembra. Žena je devojčicu koja ide u drugi razred i njenu dvije godine stariju sestru pratila od obližnje autobuske stanice sve do škole. Kada je vidjela da će ući u dvorište ove obrazovne institucije, zgrabila je mlađu devojčicu za ruku i počela da je odvlači.

Prestrašena devojčica, ali i njena sestra, koja je sve to gledala, počele su da vrište. Njihove vapaje je čula spremačica ove škole, koja se, srećom, zatekla u dvorištu. Iste sekunde je istrčala na ulicu da vidi šta se dešava.

- Djevojčica je pokušavala da se odupre, ali bezuspješno. Ta djevojka ju je vukla. Tetkica je počela da viče na nju: "Ej, šta to radiš? Pusti to dijete odmah!", nakon čega je ta žena pustila ruku djevojčice i odmah počela da bježi. Tetkica je uvela decu u školu i obavestila zaposlene u školi o ovom događaju, koji su alarmirali policiju i prijavili slučaj - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Na sreću, djevojčice nisu povređene u ovom napadu, ali je veliki broj roditelja mališana koji pohađaju ovu školu uplašen za svoju djecu.

Kada smo pozvali Osnovnu školu "Arčibald Rajs" da bismo se raspitali o ovom slučaju, za Telegraf.rs rekli su da direktorka nije tu. Dva puta za tri sata ponovili su nam da će naša pitanja proslijediti direktorki škole, ali nas direktorka nije pozvala.

- Prenijeću direktorki da ste zvali. Javiće vam se. Prijatno - bio je odgovor sekretara škole.

Pročitajte još:

Velika akcija policije, traga se za 28 osoba

Izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta: Teško povrijeđen vozač "pasata"

Roditelji prijavili nestanak sina, isti dan pronađen mrtav u hotelu

Požar u u Prnjavorskoj ulici, stradala jedna osoba

Prijatelji se opraštaju od ubijene Milice: "Raj je dobio još jedan poen, mirno spavaj anđele naš..."

Više verzija kako je došlo do stravične tragedije u Srpcu