Opomena

Pokušaj likvidacije biznismena izvršio vojnik ili policajac

  • 12.12.2019. 20:27

Analiza Ukoliko je motiv političke prirode, organizatore treba tražiti u Crnoj Gori, a izvršioce u bezbjednosnim strukturama, kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović

Organizatore napada na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića treba tražiti u Crnoj Gori ukoliko je motiv političke prirode, a izvršioce u posebnim jedinicama vojske i policije Crne Gore ili paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Ovo u razgovoru za Kurir tvrdi kriminolog Dobrivoje Radovanović i dodaje da se ubice koje koriste snajpere regrutuju iz tih redova.

Opomena

- Ako je motiv politički, organizatore treba tražiti u Crnoj Gori - kaže Radovanović.

Na pitanje šta misli o tezi jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, da je u pokušaj likvidacije Davidovića upletena i crnogorska služba bezbjednosti, on kaže:

- Ne isključujem takvu mogućnost. Treba prvo naći motiv. Da naručite ubistvo snajperom, to je od 20.000 evra pa naviše. Na Davidovića je pucano iz snajperske puške dok je bio na sastanku s vladikom Joanikijem u restoranu hotela „Kraun plaza“. Davidović sa porodicom i obezbeđenjem živi u ovom hotelu prokrivenom kamerama, pa Radovanović ne isključuje mogućnost da je ovaj snajperski hitac bio samo opomena za poznatog crnogorskog biznismena.

- Ako Davidović živi u Beogradu, mogli su bilo gdje da pucaju na njega, ne baš tu, u hotelu koji je pod kamerama s obezbeđenjem, pre će biti da je ovo samo poruka. Nijedan obučen snajperista neće ispaliti hitac iskosa. Da su htjeli da ga ubiju, ubili bi ga na nekom drugom mjestu - navodi Radovanović.

Pročitajte još:

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник